Welke Crypto Kopen? Beste Cryptomunten In 2024

Welke crypto kopen

Welke crypto kopen? Onderhand zijn er talloze cryptomunten op de markt en kan het lastig zijn om te bepalen welke cryptomunt je nou moet kopen.

In dit artikel lees je welke cryptomunten je moet kopen en wat de 5 beste cryptomunten zijn in 2024.

Inhoudsopgave

Welke Crypto Kopen?

Voordat je jezelf gaat afvragen welke crypto je moet kopen, is het belangrijk om eerst te begrijpen wat crypto nou eigenlijk is. In dit artikel lees je daar meer over.

Nadat je begrijpt wat crypto inhoudt, kan je beginnen met het kiezen van welke cryptocurrency je gaat kopen. Met duizenden cryptocurrencies op de markt kan het lastig zijn om te kiezen welke crypto je moet kopen.

Het is niet verstandig om honderden crypto’s te kopen aangezien je het dan onnodig moeilijk en onoverzichtelijk maakt voor jezelf. Daarnaast is het ook niet verstandig om al je eieren in één mandje te leggen en maar één cryptomunt te kopen. Dat is namelijk erg risicovol.

Het is aangeraden om een portfolio samen te stellen van 3 tot 10 verschillende cryptocurrencies. Op deze manier kan je goed risico spreiden en houd je het overzichtelijk voor jezelf.

Hieronder lees je welke crypto je moet kopen en deze bestempelen wij als de beste cryptomunten om te kopen in 2024. Veel investeerders hebben hoge verwachtingen van deze cryptomunten en je leest tevens ook waarom je ze zou moeten kopen.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin is de allereerste cryptocurrency en werd gelanceerd in 2009. Het is vandaag de dag nog steeds de bekendste en meest erkende cryptovaluta ter wereld.

De gedachte achter Bitcoin is om te fungeren als betaalmiddel, vrij van enige centrale controle van banken, overheden en financiële instellingen. Het is ook wel het eerste gedecentraliseerde peer-to-peer betalingsnetwerk.

Bitcoin is in marktwaarde de grootste cryptomunt en is uitgegroeid tot een volwaardige asset. Veel beursgenoteerde bedrijven investeren in Bitcoin en het wordt al op meerdere plekken gebruikt als betaalmiddel.

Waarom is Bitcoin één van de beste cryptomunten?

Bitcoin is de meest geaccepteerde cryptovaluta en heeft een flinke voorsprong op de rest van de markt. Het is één van de meest betrouwbare cryptocurrencies en daardoor ook één van de veiligste investeringen op het gebied van crypto.

Bitcoin is absoluut één van de beste cryptomunten voor beginners. Het biedt de beste introductie in de markt en het is een goede cryptomunt om de risico’s van een portfolio te stabiliseren.

Welke altcoins kopen: Ethereum

Ethereum (ETH)

Ethereum is opgericht in 2013 en wordt beschouwd als de meest populaire cryptomunt na Bitcoin.

Deze cryptomunt heeft meerdere overeenkomsten met Bitcoin, maar kan nog meer. Hoewel ETH kan worden gebruikt als betaalmiddel en opslag van waarde, wordt de cryptomunt vooral gezien als een netwerk waar programma’s (zoals dApps) op kunnen worden gebouwd.

Ethereum maakt gebruik van smart contract technologie om dit te bereiken. In de cryptomarkt is Ethereum de koploper op het gebied van smart contracts en heeft de cryptomunt een grote naam.

Waarom is Ethereum één van de beste cryptomunten?

De smart contract technologie van het Ethereum netwerk en de bereidheid om te innoveren zijn ongeëvenaard. Sommige mensen beoordelen de cryptomunt zelfs boven Bitcoin.

Doordat Ethereum een breed scala aan functies en toepassingen biedt, zijn er erg veel ontwikkelaars actief op het netwerk. Daarnaast hebben grote bedrijven zoals Microsoft en Amazon al geïnvesteerd in het Ethereum netwerk.

Veel grote bedrijven en investeerders zijn van mening dat vanwege de hoge fundamentele waarde van dit project en de grote ambities, deze asset waarschijnlijk in de toekomst zal blijven stijgen in waarde.

Welke altcoins kopen: Cardano

Cardano (ADA)

Cardano is opgericht in 2017 door Charles Hoskinson, mede oprichter van Ethereum. ADA is een derde generatie blockchain met als doel om de functionaliteit te verbeteren die Ethereum aanvankelijk miste.

Het doel van Cardano is om problemen op te lossen die te maken hebben met schaalbaarheid, interoperabiliteit en duurzaamheid op cryptocurrency platforms.

ADA is tot zover de enige cryptomunt met een wetenschappelijke filosofie en onderzoek gestuurde aanpak. Zo zijn er “peer reviews” waarbij wetenschappers en programmeurs in de academische wereld upgrades van Cardano analyseren voordat ze live gaan.

Dit zorgt op de lange termijn voor een eerlijke en duurzame blockchain. Het team van Cardano bestaat uit experts in de industrie en ze hebben een erg loyale community opgebouwd.

Waarom is Cardano één van de beste cryptomunten?

In tegenstelling tot veel andere crypto projecten, heeft Cardano een echte “utility” in de wereld en komt het zijn belofte na om van de wereld een betere plek te maken.

Cardano heeft een ambitieuze roadmap met veel potentie. De toekomstige waarde zal afhangen van de acceptatie van de blockchain technologie en de samenwerkingen die Cardano in de toekomst aangaat.

De cryptomunt heeft één van de meest loyale community’s in de cryptomarkt waardoor Cardano op een gegeven moment de derde grootste cryptomunt was qua marktkapitalisatie.

Vechain (VET)

Vechain is opgericht in 2015 en is één van de belangrijkste cryptocurrencies op het gebied van supply chain. De missie van VET is om supply chain management te verbeteren door middel van blockchain technologie.

VET is ontworpen om processen zowel te beveiligen als te vereenvoudigen. Voorbeelden hiervan zijn het verifiëren van productveiligheid, het identificeren van namaakgoederen, het volgen van pakketten in de logistieke keten en meer.

Vechain heeft in de loop der jaren strategische samenwerkingen getekend met toonaangevende partijen. Dit bevat organisaties zoals BMW group, de overheid van China, Walmart China, UFC,  Microsoft en meer.

Waarom is Vechain één van de beste cryptomunten?

Supply chain management is een belangrijke industrie en zal ongetwijfeld heel lang relevant zijn.

In deze industrie zal er altijd behoefte zijn naar projecten die erop gericht zijn om problemen op te lossen. Vechain doet dat heel goed en heeft al een reputatie in de markt.

Vechain heeft een glansrijke toekomst met een solide missie en executie van hun idee. Meerdere factoren zoals nieuwe samenwerkingen, meer adoptie en community groei, zullen bijdragen aan de groei en prijsstijging van Vechain.

Chainlink (LINK)

Chainlink is opgericht in 2017 en maakt het mogelijk om niet-blockchain organisaties veilig te kunnen laten verbinden met blockchain platforms. LINK heeft als doel om smart contracts beschikbaar te maken voor de hele wereld.

Smart contracts komen niet zonder uitdagingen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om zomaar externe data te verwerken in een smart contract. Velen hebben echter wel real-world data nodig, zoals bijvoorbeeld financiële gegevens.

De techniek achter Chainlink maakt het mogelijk om toch wel externe data te verwerken in smart contracts en blockchains. Zo vormt Chainlink een brug tussen blockchains en de buitenwereld.

Dit verbreedt het anders erg beperkte gebruik van smart contracts tot een oneindig aantal toepassingen.

Waarom is Chainlink één van de beste cryptomunten?

Het Chainlink netwerk kan vele soorten gegevens verbinden met verschillende blockchains, waardoor er veel potentiële toepassingen en kansen ontstaan voor Chainlink.

LINK heeft al meerdere samenwerkingen met toonaangevende partijen zoals Google, Intel en SWIFT. Chainlink zal dit verder gaan uitbreiden wat een positief effect op de prijs zal hebben.

Wat onderscheidt een goede cryptomunt?

Onderhand zijn er al meer dan tien duizend cryptocurrencies op de markt en is het lastig om de goede eruit te pikken.

Bovenstaande cryptocurrencies zijn de beste om te kopen en zijn ook bekend onder de menigte. Het kan natuurlijk zo zijn dat je meerdere cryptocurrencies wilt toevoegen aan je portfolio. Hierbij is het erg belangrijk om onderzoek te doen en te bepalen of de cryptocurrency potentie heeft.

Hieronder wordt kort beschreven wat een goede cryptomunt onderscheidt:

  • Duidelijke Utility: De cryptomunt moet een belangrijk probleem oplossen of moet grote waarde bieden.
  • Grote adoptie: Er moeten veel netwerk gebruikers zijn en het aantal gebruikers moet groeien.
  • Ervaren team: Het team achter het project moet ervaring en deskundigheid hebben.
  • Goede schaalbaarheid: Het project moet goed schaalbaar zijn om te groeien in de toekomst.
  • Goede samenwerkingen: Het project moet goede en relevante samenwerkingen hebben met belangrijke partijen.
  • Loyale community: Er moet een actieve en loyale community zijn achter het crypto project.


Bovenstaande punten beschrijven in grote lijnen wat een goede cryptomunt onderscheidt. Als je eenmaal weet welke cryptocurrencies je wilt kopen, is het belangrijk om te weten hoe je dit het beste kan doen.

In dit artikel lees je hoe je op de juiste manier crypto kunt kopen aan de hand van een zes stappenplan.

Conclusie

In dit artikel hebben we behandeld welke crypto je moet kopen aan de hand van de 5 beste cryptomunten. Analisten verwachten veel van Bitcoin, Ethereum, Cardano, Vechain en Chainlink.

Er zijn onderhand erg veel cryptocurrencies op de markt en het kan lastig zijn om te bepalen welke cryptocurrencies je nou moet kopen. Voordat je gaat investeren in een coin, is het belangrijk om altijd eerst goed onderzoek te doen.

Uiteindelijk is investeren een afweging tussen risico en potentie op winst. Een cryptomunt moet fundamenteel sterk zijn wil het potentie hebben. Echter, komt er ook altijd risico bij kijken.

Daarom is het aangeraden om een gediversifieerd portfolio samen te stellen om zo risico af te dekken.

Verbreed je kennis verder...

Leer alles wat je moet weten om te beginnen met jouw crypto journey.

Cursus Crypto Investeren

Een volledige cursus om succesvol te investeren in cryptocurrencies, ongeacht je kennis en ervaring.