Tradenet Review: Beste Daytrading Broker? (2024)

In deze Tradenet review lees je de belangrijkste informatie met betrekking tot deze broker. Je krijgt een compleet beeld van de broker zodat je kan bepalen of Tradenet geschikt is voor je of niet.

Daarnaast delen we in deze kritische en uitgebreide Tradenet review onze ervaringen. Lees verder om een compleet beeld te krijgen en weloverwogen te beslissen of Tradenet bij jou situatie past.

Inhoudsopgave

Wat is Tradenet?

Tradenet is een online daytrading broker dat handelaren de mogelijkheid biedt om te handelen in aandelen en andere financiële instrumenten zoals crypto. De CFD broker staat met name bekend om hun trading accounts waarmee je kunt handelen op de Amerikaanse aandelenmarkt.

Officieel gezien is Tradenet een “daytrading trainingsschool“. Dit komt omdat ze educatie aanbieden met daarbij ook een trading account.

Tradenet is gevestigd in Cryprus, maar opereert in erg veel verschillende landen. Het werd opgericht in 2004 door Meir Barak en heeft sindsdien meer dan 40.000 traders geholpen om te handelen op de financiële markten.

Meir Barak is een professionele daytrader en handelt sinds het jaar 2000 op de aandelenmarkt. Hij heeft een best seller trading boek geschreven en is een Wall Street expert die regelmatig op tv en in de financiële pers verschijnt.

Voor wie is Tradenet geschikt?

Tradenet is voornamelijk geschikt voor beginnende handelaren die nog niet zo veel ervaring hebben met het daytraden

Het educatieve materiaal wat je krijgt bij het openen van een account is ontworpen om beginnende traders te helpen om de basisprincipes te leren. Daarnaast is het trading account een hele goede manier om het vak daytraden te leren.

Hoewel Tradenet ook geschikt is voor ervaren traders, kunnen beginnende traders er dus vooral baat bij hebben. Dit komt ook omdat Tradenet pakketten aanbiedt die voor beginners aantrekkelijk zijn. Deze pakketten worden later in deze Tradenet review behandeld.

Is Tradenet betrouwbaar en veilig?

Één van de belangrijkste vragen in deze Tradenet review is, of de broker betrouwbaar en veilig is. Hieronder lees je het antwoord.

Tradenet is al meer dan 10 jaar actief in de trading wereld en is uitgegroeid tot een multinationale broker met vertegenwoordiging in 3 continenten, kantoren in vier landen en een community van over de hele wereld.

De broker heeft een naam gebouwd in de markt en het is veilig om te zeggen dat Tradenet betrouwbaar en veilig is.

Verder zijn er meerdere redenen waarom Tradenet betrouwbaar en veilig is:

 • Gereguleerd door CySEC

  Tradenet is onderhevig aan regulering door de Cyprus Securities and Exchange Comission (CySEC). Dit zorgt voor een bepaald niveau van toezicht en controle om ervoor te zorgen dat Tradenet aan bepaalde regels voldoet.

 • Geldterug garantie

  Tradenet biedt een 14-dagen geldterug garantie. Je hebt de mogelijkheid om binnen de eerste 14 dagen je deelname aan het programma te annuleren en een volledige terugbetaling te ontvangen.

Hoe werkt Tradenet?

Tradenet werkt net even anders dan traditionele brokers. Bij traditionele brokers maak je een account, stort je geld en dat geld kan je later weer opnemen.

Tradenet daarentegen, werkt met verschillende pakketten omdat ze zoals eerder besproken, een “trading school” zijn. Bij Tradenet stort je dus geen geld op een handelsrekening, maar koop je een pakket waar je ook mee kan traden.

Als je bij Tradenet één van de pakketten afneemt, krijg je daarbij toegang tot een “funded account”. Met het funded account kan je daadwerkelijk traden via het handelsplatform. Naast het funded account krijg je ook educatie materiaal en andere voorzieningen waar we later in deze Tradenet review op ingaan.

Hoe werken de pakketten bij Tradenet?

Tradenet werkt met verschillende soorten pakketten en bij elk pakket krijg je toegang tot een funded account.

Met een funded account kan je traden met meer geld dan je hebt “ingelegd” (het bedrag waarvoor je het pakket hebt gekocht). Je handelt hierbij dus eigenlijk met het geld van Tradenet. Hiertegenover moet je een bepaald percentage van je winsten afstaan als je jezelf gaat uitbetalen.

Voorbeeld van hoe het Intro pakket werkt:
Als je het Intro pakket afneemt, krijg je een handelsrekening met $14.000 aan buying power. Je kunt van deze handelsrekening alleen je winsten opnemen.

Bij specifiek het Intro pakket is het zo dat je hiervan niet meer dan $700 mag verliezen. Als je account waarde dus onder $13.300 komt, wordt je account automatisch gesloten. Je equity (eigen vermogen) is dus eigenlijk $700.

Met deze kortingsactie betaal je voor het Intro pakket $399 (normaal $500), en je krijgt vervolgens $700 wat je mag “opmaken”. Je krijgt dus eigenlijk meer geld dan je inlegt, wat Tradenet ook zo interessant maakt.

Daartegenover moet je 30% van je winsten afstaan als je jezelf gaat uitbetalen. Pas bij het uitbetalen van je winsten, pakt Tradenet hier een 30% provisie over.

Hoe hoger pakket je afneemt, hoe groter de bedragen zijn waarmee je kunt traden. Daarnaast worden de percentages die je moet afstaan bij een hoger pakket ook kleiner. Hieronder in deze Tradenet review gaan we verder in op de pakketten.

Tradenet Pakketten

Bij de broker Tradenet kun je vier verschillende pakketten afnemen van het Intro pakket tot aan het Pro pakket. Hieronder wordt per pakket uitgelegd wat het inhoudt en wat je ervan kunt verwachten.

Intro Pakket

Tradenet Intro pakket

Het Tradenet intro pakket is het ideale pakket voor de beginnende daytrader en is ook erg populair. Dit komt omdat je voor een relatief lage inleg toch met een serieus bedrag kunt daytraden.

De inhoud van het Intro pakket:

 • Een funded account waarmee je met $14.000 kunt daytraden en waarbij je max $700 mag verliezen.
 • 70% van de winst mag je zelf houden
 • 2 weken toegang tot een demo trading account
 • 1 maand toegang tot de live trading chatroom
 • 1 jaar toegang tot de online zelfstudie cursus
 • Het trading boek van Meir Barak ‘Market Whisperer’

Het Tradenet intro pakket is vooral bedoeld om het vak daytraden te leren en om hierin te ontwikkelen. Verwacht dus niet dat je met dit account veel geld gaat verdienen.

Dat gezegd hebbende, is het Intro pakket erg waardevol en een goede manier om te daytraden met echt geld met relatief weinig risico. Je kunt namelijk nooit meer verlies maken dan het aankoopbedrag van het pakket.

Met onderstaande knop krijg je 20% korting op het Intro pakket.

Student Pakket

Het Student pakket van Tradenet is vergeleken met het Intro pakket een grote stap omhoog. De prijs van het pakket kost ook een stuk meer maar je krijgt er ook een stuk meer buying power voor terug.

De inhoud van het Student pakket:

 • Een funded account waarmee je met $80.000 kunt daytraden en waarbij je max $4000 mag verliezen.
 • 75% van de winst mag je zelf houden
 • 2 weken toegang tot een demo trading account
 • 3 maanden toegang tot de live trading chatroom
 • 1 jaar toegang tot de online zelfstudie cursus
 • Het trading boek van Meir Barak ‘Market Whisperer’
 • 1 maand toegang tot live wekelijkse mentoring sessies van Tradenet
 • 3 maanden toegang tot de ‘Star Trader’ cursus

Als je wilt traden met wat meer geld of wat meer speling wilt hebben op je handelsrekening, dan is het Student pakket een goede keuze.

Als je het Intro pakket al hebt aangeschaft, hoef je niet het volledige bedrag van het Student pakket te betalen. In plaats daarvan betaal je alleen het verschil tussen het Student pakket en het Intro pakket.

Met onderstaande knop krijg je 10% korting op het Student pakket.

Expert Pakket

Tradenet Expert pakket

Het Expert pakket is een groot pakket waarbij je veel buying power krijgt om mee te traden. Dit pakket is bedoeld voor als je wat meer ervaring hebt en met serieuzere bedragen wilt gaan daytraden.

De inhoud van het Expert pakket:

 • Een funded account waarmee je met $160.000 kunt daytraden en waarbij je max $8000 mag verliezen.
 • 80% van de winst mag je zelf houden
 • 2 weken toegang tot een demo trading account
 • 6 maanden toegang tot de live trading chatroom
 • 1 jaar toegang tot de online zelfstudie cursus
 • Het trading boek van Meir Barak ‘Market Whisperer’
 • 2 maanden toegang tot live wekelijkse mentoring sessies van Tradenet
 • 3 maanden toegang tot de ‘Star Trader’ cursus
 • 3 maanden toegang tot de ‘Global Markets’ cursus

Dit Expert pakket is een verdubbeling in buying power vergeleken met het Student pakket. Dus geschikt als je echt behoefte hebt aan meer koopkracht. Dit pakket is niet aangeraden voor beginners.

Met onderstaande knop krijg je 10% korting op het Expert pakket.

Pro Pakket

Tradenet Pro pakket

Het Pro pakket is het grootste pakket wat Tradenet aanbiedt. Je krijgt hierbij enorm veel buying power om mee te traden. Dit pakket is alleen geschikt voor de ervaren traders die gewend zijn om met grote bedragen te traden.

De inhoud van het Pro pakket:

 • Een funded account waarmee je met $240.000 kunt daytraden en waarbij je max $12.000 mag verliezen.
 • 85% van de winst mag je zelf houden
 • 2 weken toegang tot een demo trading account
 • 8 maanden toegang tot de live trading chatroom
 • 1 jaar toegang tot de online zelfstudie cursus
 • Het trading boek van Meir Barak ‘Market Whisperer’
 • 3 maanden toegang tot live wekelijkse mentoring sessies van Tradenet
 • 3 maanden toegang tot de ‘Star Trader’ cursus
 • 3 maanden toegang tot de ‘Global Markets’ cursus
 • 6 maanden toegang tot de ‘Top Trader’ cursus

Het voornaamste verschil tussen het Pro pakket en het Expert pakket is de hoeveelheid buying power die je krijgt. Het Pro pakket heeft daarbij het meeste buying power en mag je een groter percentage winst voor jezelf houden.

Met onderstaande knop krijg je 10% korting op het Pro pakket.

Tradenet Pakketten Overzicht

Zoals je hierboven in deze Tradenet review hebt kunnen zien, biedt Tradenet vier verschillende pakketten aan. Elk pakket heeft verschillende kosten en mogelijkheden en het is belangrijk om te bepalen welk pakket het beste bij je past.

De eerste twee pakketten, het Intro en Student pakket, zijn meer geschikt voor de beginnende daytrader. Als je net begint met traden is het Intro pakket aangeraden. Als je al bezig bent met het traden en een goede basiskennis hebt, kan je ook kiezen voor het Student pakket.

De laatste twee pakketten, het Expert en Pro pakket, zijn meer geschikt voor de ervaren daytrader.

Tradenet biedt bovendien ook de mogelijkheid om te upgraden van een lager niveau pakket naar een hoger niveau pakket. Hierbij wordt alleen het prijsverschil tussen de twee pakketten in rekening gebracht.

Tradenet pakketten overzicht: Bekijk op website van Tradenet

Tradenet Pakket Inhoud

In het vorige hoofdstuk in deze Tradenet review ben je erachter gekomen wat de verschillende pakketten inhouden en wat er allemaal bij komt kijken.

Naast het funded account krijg je in elk pakket ook een trading platform, toegang tot de live trading chatroom en educatie materiaal in de vorm van cursussen. Hieronder gaan we dieper in op deze account voorzieningen.

Trading Platform: Trader Evolution

Het trading platform dat Tradenet gebruikt is Trader Evolution, uitgevoerd door Trading Experts Financial Services (TEFS). Trader Evolution is een geavanceerd en krachtig handelsplatform dat speciaal is ontworpen voor daytraders.

Trader Evolution heeft een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface die traders in staat stelt om snel en gemakkelijk orders te plaatsen. Het platform biedt charting mogelijkheden, level 2 en time & sales, verschillende ordertypes en andere handige tools.

Het trading platform van Tradenet ondersteunt ook het gebruik van hotkeys. Er zijn verschillende vooraf ingestelde hotkeys die kunnen worden gebruikt. Het nadeel is wel dat de hotkeys niet volledig configureerbaar zijn en dat je afhankelijk bent van de bestaande opties in het trading platform.

Alles bij elkaar genomen, is het trading platform van Tradenet een krachtig platform waarmee je als trader effectief kan handelen.

Live Trading Chatroom

Bij de aankoop van een Tradenet pakket krijg je automatisch toegang tot de live trading chatroom. De duur van de toegang varieert afhankelijk van het gekozen pakket.

De live trading chatroom van Tradenet is een dynamische omgeving waar traders in real-time aan het traden zijn. Traders van Tradenet delen hier hun trade ideeën en marktanalyses. Je kunt hier live met ervaren traders communiceren en hun gedachtegang achter hun belissingen begrijpen.

Het is een waardevolle bron van informatie en ondersteuning om je eigen trading vaardigheden te verbeteren.

Bekijk de onderstaande video om een kijkje te nemen in de live trading chatroom.

Online Trading Cursussen

Tradenet biedt in elk pakket educatie materiaal in de vorm van online trading cursussen. Deze cursussen kun je zelfstandig volgen in het educatieve platform van Tradenet.

In deze cursussen leer je vooral de basis principes van traden en in het algemeen hoe de financiële markten werken. Alhoewel de cursussen bedoeld zijn om je te helpen met traden, is de inhoud niet heel bijzonder en het bereid je niet goed voor om daadwerkelijk te gaan traden.

Als je serieus bent met het daytraden en wilt investeren in goede educatie, dan is het aangeraden om de Cursus Aandelen Daytraden te volgen bij Edutrade.

Tradenet Demo Account

Bij aanschaf van een pakket bij Tradenet krijg je twee weken lang toegang tot een demo account. Dit stelt je in staat om het trading platform te verkennen, zonder echt geld op het spel te zetten.

Tradenet biedt ook de mogelijkheid om volledig gratis een demo account te openen, zonder aanschaf van een pakket. De broker biedt namelijk een challenge aan waarbij je vijf dagen lang toegang krijgt tot een demo account met een virtueel kapitaal van $10.000.

Als je in deze periode een nettowinst van $500 kan realiseren, ontvang je gratis een funded account met $14.000 aan echt geld om mee te traden (Intro pakket).

Ongeacht of je de challenge wint of niet, biedt het gratis demo account een uitstekende mogelijkheid om te oefenen met papertraden. Iedereen kan zich inschrijven en het is sterk aanbevolgen om een gratis demo account te openen.

Tradenet Commissies & Kosten

Één van de belangrijkste punten in deze Tradenet review, zijn de kosten van deze broker.

Tradenet hanteert platformkosten en daarnaast rekenen ze ook commissies voor het uitvoeren van orders.

De platform kosten bedragen $15 per maand, welke automatisch van je handelsrekening wordt afgeschreven. Dit brengen ze in rekening omdat real-time data eenmaal niet gratis is en het TEFS trading platform ook een fee rekent.

Bij het uitvoeren van een order tot 200 aandelen wordt er altijd een vaste commissie van $1.50 per transactie in rekening gebracht. Voor orders boven de 200 aandelen geldt een commissie van $0.0075 per aandeel.

Rekenvoorbeeld tot 200 aandelen:
Stel je gaat een trade uitvoeren met 200 aandelen. Voor de koop order betaal je $1.50 aan commissie en voor de verkoop order betaal je ook $1.50 aan commissie. De totale kosten van de trade bedragen dan $3.00.

Rekenvoorbeeld met 500 aandelen:
Stel je gaat een trade uitvoeren met 500 aandelen. Voor de koop order betaal je dan $3.75 aan commissie en voor de verkoop order betaal je ook $3.75 aan commissie. De totale kosten van de trade bedragen dan $7.50.

Voor het shorten van aandelen betaal je verder geen extra kosten aangezien je bij Tradenet handelt in CFD’s.

Geld opnemen bij Tradenet

Bij Tradenet is het mogelijk om maandelijks je winsten op te nemen. Hiervoor vul je online een uitbetalingsformulier in vóór de 10e dag van iedere maand.

De uitbetaling omvat de winst van de voorgaande maand en wordt overgemaakt naar je opgegeven IBAN-nummer. Het geld wordt doorgaans binnen 10 dagen na de aanvraag op je rekening gestort.

Klantenservice

De klantenservice van Tradenet is over het algemeen goed te bereiken en biedt ondersteuning via verschillende kanalen. Je kunt contact opnemen met de klantenservice via telefoon en e-mail, deze kan je vinden op hun website.

Tradenet heeft ook een Nederlandse helpdesk. Als ze via daar niet te bereiken zijn wordt je verder geholpen door een Engels sprekende medewerker.

De respons van de klantenservice is over het algemeen snel en adequaat. Medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam bij het beantwoorden van vragen en het oplossen van eventuele problemen.

Ze zijn bereid om de nodige ondersteuning te bieden bij het gebruik van het trading platform, het afhandelen van technische kwesties en het verstrekken van informatie over de producten en diensten van Tradenet.

Al met al biedt Tradenet een goede klantenservice die in de meeste gevallen snel bereikbaar zijn.

Accountmanager

Bij het openen van een account bij Tradenet wordt er normaliter een accountmanager aan je toegewezen. Een accountmanager zal je informeren en begeleiden bij het gebruik van Tradenet.

Daarnaast kan je accountmanager je helpen bij het gebruik van het trading platform en de tools van Tradenet. In het begin zal je waarschijnlijk vaker benaderd worden door deze persoon om je te helpen bij het opstarten.

Je kunt altijd contact opnemen met je accountmanager als je vragen hebt. Het hebben van een accountmanager is erg nuttig en draagt bij om je ervaring bij Tradenet zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Tradenet Ervaringen

Tradenet gebruiken we bij Edutrade nu al meerdere jaren en we hebben altijd positieve ervaringen gehad zonder problemen. De broker ervaren wij als zeer geschikt voor beginnende daytraders.

Voor beginnende daytraders is het lastig om de juiste broker te vinden waarbij je niet meteen met grote bedragen hoeft te beginnen. Daarnaast is het voor beginners belangrijk dat de broker gebruiksvriendelijk is en je op een laagdrempelige en risicoarme manier kan starten. Tradenet is hiervoor de ideale oplossing en daarom zeer geschikt voor als je beginnend bent.

Naarmate je als trader consistent winstgevend wordt, zijn er echter betere opties dan Tradenet. Dit met name omdat de commissies bij Tradenet hoger zijn in vergelijking met andere brokers. Voor als je dus meer ervaring hebt opgedaan later in je trading carrière, kan het handig zijn om over te stappen.

Desalniettemin, blijft onze algehele indruk van Tradenet positief, vooral voor beginnende daytraders. Tradenet is een goede oplossing om het vak traden te leren en ervaring op te doen.

Voor-  en nadelen van Tradenet

Nu de belangrijkste onderwerpen zijn behandeld in deze Tradenet review, hebben we hieronder de voor- en nadelen van Tradenet op een rijtje gezet.

Voordelen Tradenet

Nadelen Tradenet

Tradenet Review: conclusie

In deze Tradenet review heb je alles gelezen wat je moet weten als je van plan bent om een account te gaan openen bij Tradenet.

Als we terugkijken op onze ervaringen met Tradenet, kunnen we concluderen dat het een geschikte broker is voor beginnende daytraders. Het biedt een laagdrempelige instap en komt met weinig risico’s, wat het aantrekkelijk maakt voor traders die beginnend zijn met het daytraden.

Echter, is Tradenet voor ervaren traders misschien niet de beste optie. Naarmate je als trader meer ervaring opdoet kan het handig zijn om over te stappen naar een broker met voordeligere commissies.

Al met al is Tradenet een goede keuze voor beginnende daytraders.

Veelgestelde Vragen

Tradenet is een brokeragebedrijf dat daytrading-diensten aanbiedt. Ze hebben verschillende pakketten beschikbaar voor zowel beginnende als ervaren daytraders.

Tradenet biedt verschillende pakketten aan, waaronder het intro pakket, student pakket en pro pakket. Elk pakket heeft zijn eigen functies en voordelen.

Ja, Tradenet biedt de mogelijkheid om een demo-account te openen. Hiermee kun je oefenen met traden zonder echt geld te riskeren.

Enkele voordelen van Tradenet zijn de toegang tot hun live trading chatroom, de mogelijkheid om een gefinancierde account te krijgen en het gebruik van hun tradingplatform. Enkele mogelijke nadelen zijn de platformkosten en de commissies.

Tradenet stelt je in staat om te daytraden met behulp van hun tradingplatform. Je krijgt toegang tot verschillende handelsinstrumenten en kunt handelen met je tradingaccount.

Tradenet is een bekend brokeragebedrijf en wordt vaak gebruikt door daytraders. Ze hebben een goede reputatie binnen de industrie.

De ervaringen met Tradenet zijn over het algemeen positief. Veel daytraders hebben succesvol gebruik gemaakt van hun diensten en hebben goede resultaten behaald.

Ja, je kunt geld opnemen van je tradingaccount bij Tradenet. Ze bieden verschillende opnamemogelijkheden aan.

Om je aan te melden bij Tradenet, kun je naar hun website gaan en het aanmeldingsproces volgen. Ze zullen je vragen om enkele persoonlijke gegevens in te vullen en mogelijk ook een identiteitsverificatie te ondergaan.

Verbreed je kennis verder...

Leer alles wat je moet weten om te beginnen met jouw crypto journey.

Cursus Crypto Investeren

Een volledige cursus om succesvol te investeren in cryptocurrencies, ongeacht je kennis en ervaring.