Circulating Supply

Wat is Circulating Supply?

Circulating supply is het aantal coins of tokens van een specifieke cryptocurrency die openbaar beschikbaar zijn om te verhandelen. De circulating supply van een cryptocurrency kan in de loop van de tijd toenemen of afnemen.

Het circulerende aanbod van bijvoorbeeld Bitcoin, zal geleidelijk toenemen totdat de max supply van 21 miljoen Bitcoins is bereikt. De geleidelijke toename van het aantal coins komt door het mining proces dat nieuwe coins creëert. 

Een afname in de circulating supply van een cryptomunt kan komen door het burning proces van een coin. Ook kan de afname ontstaan door ongelukken zoals het verzenden van cryptomunten naar een onjuist wallet adres of door de toegang tot een crypto wallet te verliezen.

Er is geen betrouwbare kennis van hoeveel munten er precies in omloop zijn van een specifieke cryptomunt, waardoor de circulating supply een schatting is.

Door middel van de circulating supply kan de market cap van een cryptocurrency worden berekend. Het circulerende aanbod moet niet verward worden met de total supply of de max supply van een cryptocurrency.

 

« Terug naar terminologie

Ontdek meer...

Cursus Crypto Investeren

Een volledige cursus om succesvol te investeren in cryptocurrencies, ongeacht je kennis en ervaring.