Bitcoin

Wat is Bitcoin?

Bitcoin (BTC) is een digitale valuta die is ontworpen om te fungeren als betaalmiddel, vrij van enige centrale controle van banken, overheden en financiële instellingen. Het is ook wel de eerste gedecentraliseerde munt.

Bitcoin maakt peer-to-peer uitwisseling van waarde via het internet mogelijk. Bitcoin transacties vinden namelijk plaats tussen de gebruikers onderling, zonder de tussenkomst van een bank of andere betalingsverwerker.

De cryptomunt werd geïntroduceerd in 2009 en is vandaag de dag nog steeds de meest bekende en erkende cryptovaluta ter wereld. De cryptocurrency werd opgericht door Satoshi Nakamoto, een persoon, groep of organisatie waarvan de identiteit niet bekend is.

De Technologie Achter Bitcoin

De technologie achter Bitcoin is de blockchain. Voordat Bitcoin bestond waren er al projecten en concepten vergelijkbaar met de hedendaagse blockchain.

Echter hadden deze projecten vele problemen als het zou worden gebruikt voor een betaalmiddel. Deze problemen waren opgelost met de komst van de Bitcoin blockchain in 2009.

« Terug naar terminologie

Ontdek meer...

Cursus Crypto Investeren

Een volledige cursus om succesvol te investeren in cryptocurrencies, ongeacht je kennis en ervaring.