Investeren in Crypto op de juiste manier

Investeren in crypto gaat net als elke andere investering gepaard met kansen en risico’s. Echter, als je eenmaal op de juiste manier te werk gaat, kan crypto investeren een lucratieve manier zijn om vermogen op te bouwen.

In dit artikel lees je hoe je op de juiste manier kan investeren in crypto en waar je rekening mee moet houden.

Inhoudsopgave

Wat is investeren in crypto?

Investeren in crypto verwijst naar de lange termijn methode om winst te maken door cryptocurrencies te kopen en aan te houden. De tijdsspanne van het investeren in crypto is vaak meer dan 6 maanden en kan oplopen tot meerdere decennia.

Het uiteindelijke doel als crypto investeerder is om goede cryptocurrencies te verzamelen die in waarde stijgen, om zo geld te verdienen. Het is dus belangrijk om een goede portfolio op te bouwen en te investeren in de juiste cryptocurrencies.

Voordat je in crypto investeert

Het investeren in cryptocurrency kan een goede investeringsmogelijkheid zijn, maar bij elke investering komen er ook risico’s bij kijken.

Voordat je investeert in crypto is het belangrijk om te weten waarom je investeert. Om je hiermee te helpen hebben we dit artikel geschreven met 5 redenen waarom je zou investeren in crypto.

Hieronder lees je verder wat je moet weten voordat je investeert in crypto.

Begrijp waar je in investeert

Net zoals bij elke investering, is het belangrijk om te begrijpen waar je in investeert. Besteed voordat je investeert, veel tijd aan het onderzoeken van cryptomunten die je op het oog hebt. Bepaal of de cryptomunt op de lange termijn duurzaam is en of het de moeite waard is om het op lange termijn aan te houden.

Investeer nooit zomaar in iets omdat iemand je dat heeft verteld, vooral als ze een gegarandeerd rendement of risicovrije investering beloven.

Elke investering gaat gepaard met kansen en risico’s. Het is aan jou de taak om de kansen en risico’s te begrijpen en tegen elkaar af te wegen. Als de investering logisch en de moeite waard is, kan je de stap zetten om te investeren.

Investeer alleen met geld dat je kunt missen

Met het investeren in crypto is het belangrijk om alleen te investeren met geld dat je kunt missen. Ondanks dat cryptocurrencies veel kansen bieden, is er geen garantie dat de waarde die je in een cryptomunt stopt, op de lange termijn behouden blijft.

Idealiter wil je investeren met geld wat er overblijft nadat alle levenskosten betaald zijn en er een beetje extra is gereserveerd voor noodgevallen.

Stappen om te investeren in crypto

Als je succesvol wilt investeren in crypto dan zijn er een aantal stappen die je moet volgen om op de juiste manier te werk te gaan. Hieronder lees je drie belangrijke stappen die essentieel zijn.

1. Onderzoek Doen

Zoals je weet is het belangrijk om te begrijpen waar je in investeert en om onderzoek te doen naar de specifieke cryptocurrency die je op het oog hebt. Dit doen we door middel van Fundamentele Analyse (FA).

Naast het onderzoeken van de specifieke cryptomunt is het ook belangrijk om de algehele cryptomarkt te analyseren waar Bitcoin een hoofdrol in speelt. Dit doen we door middel van On-chain Analyse.

Fundamentele Analyse

Fundamentele analyse in crypto is een methode om de intrinsieke waarde van een cryptocurrency te bepalen. Hierbij wordt er onderzocht en geëvalueerd of een cryptomunt in de toekomst in waarde zal stijgen en of het de moeite waard is om te investeren. Hiermee kan je de goede cryptocoins onderscheiden van de slechte.

Het is belangrijk om te onthouden dat het onderzoeken en evalueren van cryptocurrencies aanzienlijk verschillend is vergeleken met het evalueren van andere financiële instrumenten zoals aandelen.

Bij aandelen heb je te maken met bijvoorbeeld jaarrekeningen en de financiële gezondheid en haalbaarheid van een bedrijf.

Bij het fundamenteel analyseren van cryptomunten kijk je naar andere aspecten zoals het project, het product, de tokenomics, de community en andere waarderingsaspecten.

On-chain Analyse

On-chain analyse verwijst naar de methode om data uit de blockchain van cryptocurrencies (met name Bitcoin) te gebruiken om het marktsentiment te bepalen.

Bij on-chain analyse wordt er onder andere gekeken naar de transactie data en crypto wallet balansen. On-chain analyse is een heel nieuw gebied van analyse om met name goede koop en verkoopmomenten te identificeren.

2. Portfolio Opbouwen

Om de beste resultaten te krijgen met het investeren in cryptocurrencies, is het belangrijk om een crypto portfolio op te bouwen. Een crypto portfolio is een verzameling van verschillende cryptocurrencies.

Een crypto portfolio lijkt veel op een traditionele beleggingsportfolio, maar nu met één asset class, cryptocurrency. Het is belangrijk om de beste cryptomunten uit te kiezen en deze te verzamelen in een portfolio.

Bij het samenstellen van een crypto portfolio is het van essentieel belang om uitgebreid onderzoek te doen naar de specifieke cryptocurrency die je op het oog hebt.

Om je te helpen hebben we bij Edutrade dit artikel geschreven waarin je leest welke cryptomunten handig zijn om te kopen en wat de 5 beste cryptomunten zijn.

Nadat je weet welke cryptomunten je wilt toevoegen aan je portfolio, is het nog van belang om de cryptocurrencies daadwerkelijk aan te kopen. Lees in dit artikel hoe je op de juiste manier crypto kunt kopen.

3. Portfolio Managen

Als je eenmaal geïnvesteerd hebt en je een portfolio hebt opgebouwd, is het van belang om deze portfolio te managen. Het is belangrijk omdat je door middel van portfolio management je kapitaal kan beschermen.

Portfolio management omvat het monitoren van je investeringen zodat deze blijven voldoen aan je verwachtingen.

Als bijvoorbeeld een specifieke cryptomunt in je portfolio hard is gestegen t.o.v. de rest, dan kan het handig zijn om deels te verkopen om je allocatie in andere cryptomunten te verhogen. Op deze manier ben je je crypto portfolio aan het herbalanceren.

Bovenstaande stappen zijn kort en bondig uitgelegd om niet de essentie van dit artikel te verliezen. Er komt nog veel meer kijken bij het investeren in crypto. Hiervoor hebben we bij Edutrade de Cursus Crypto Investeren ontwikkeld waar je alles leert om succesvol te investeren in crypto.

Tot Slot

Investeren in crypto kan een lucratieve manier zijn om vermogen op te bouwen. Echter, gaat elke investering gepaard met risico, en zorg er daarom voor om goed onderzoek te doen voordat je ergens je geld in stopt.

Als je zoveel mogelijk leert over het investeren in cryptocurrency, zal je investeringsrisico minder worden. Het is altijd aangeraden om klein te beginnen en met geld dat je kunt missen.

Verbreed je kennis verder...

Leer alles wat je moet weten om te beginnen met jouw crypto journey.

Cursus Crypto Investeren

Een volledige cursus om succesvol te investeren in cryptocurrencies, ongeacht je kennis en ervaring.