Binance Review & Ervaringen (2024)

In deze Binance review lees je de belangrijkste informatie met betrekking tot deze crypto exchange. Je krijgt een compleet beeld zodat je kan bepalen of Binance geschikt is voor jou of niet.

Daarnaast delen we in deze kritische en uitgebreide Binance review onze ervaringen met de crypto exchange.

Inhoudsopgave

Wat is Binance?

Binance is de grootste cryptocurrency exchange ter wereld waarbij je cryptovaluta kunt inwisselen voor andere (crypto)valuta.

De crypto exchange was oorspronkelijk gevestigd in China, maar is meerdere malen verhuisd vanwege wet- en regelgevingen.

Binance is opgericht in 2017 door Changpeng Zao (CZ) en werd binnen zes maanden na de oprichting één van de grootste crypto exchanges. Momenteel is het de grootste crypto exchange ter wereld in termen van handelsvolume.

Het handelsplatform is uitgegroeid tot een heel blockchain-ecosysteem en biedt verschillende crypto gerelateerde diensten aan.

Voor wie is Binance geschikt?

Binance biedt een breed scala aan geavanceerde handelsfuncties, waar later in deze Binance review op wordt ingegaan. Dankzij de uitgebreide functionaliteiten suggereren velen dat Binance niet erg beginnersvriendelijk is.

Nieuwkomers in de crypto wereld die willen traden en investeren, kunnen een steile leercurve ervaren. Dit komt omdat ze worden geconfronteerd met veel functies die ze misschien niet helemaal begrijpen.

Echter, legt Binance goed uit hoe de functies op het platform werken en hoe je ze kunt gebruiken. Daarnaast heeft Binance ook gesimplificeerde interfaces om het voor de beginner makkelijk te maken.

Binance is dus uitermate geschikt voor de wat meer ervaren investeerders en traders. Voor beginners is het even kennis maken met het platform waarna ze aan de slag kunnen.

Is Binance betrouwbaar en veilig?

Eén van de belangrijkste vragen in deze Binance review is, of de exchange betrouwbaar en veilig is. Hieronder lees je het antwoord.

Binance is natuurlijk niet voor niets ‘s werelds grootste crypto exchange met jaarlijks meer dan 20 miljoen actieve gebruikers. Binance heeft een goede reputatie in de cryptomarkt en het is veilig om te zeggen dat Binance betrouwbaar en veilig is.

Hieronder lees je de redenen waarom Binance betrouwbaar is.

 • Secure Asset Fund for Users (SAFU)

  SAFU is een noodverzekeringsfonds van $1 miljard om gebruikers schadeloos te stellen in geval van financieel verlies.

 • Assetveiligheid

  Binance bewaart het grotendeel van de klanttegoeden offline in cold storage, waarbij hackers geen toegang kunnen krijgen.

 • Meerdere veiligheidsmaatregelen

  Binance neemt meerdere veiligheidsmaatregelen zoals data encryptie, tweefactorauthenticatie (2FA), monitoring van verdachte activiteit en meer.

Ondanks alle beveiligingsmaatregelen is uiteindelijk geen enkele crypto exchange 100% veilig. Elke crypto exchange zou het slachtoffer kunnen zijn van hacks en cyberaanvallen.

Vanwege het grote aantal transacties dat elke dag op het platform wordt uitgevoerd, zijn er in het verleden hacks geweest bij Binance waarbij crypto fondsen zijn gestolen.

Echter, dankzij het SAFU biedt Binance ook bescherming tijdens een hack. Toen Binance in 2019 een hack van $40 miljoen onderging, werden alle betrokken gebruikers volledig terugbetaald.

Net als bij elke exchange is het aangeraden om alleen fondsen op een exchange te laten waarmee je handelt. Het is niet verstandig om cryptovaluta op de lange termijn te bewaren op een exchange. Hiervoor kun je beter een cold wallet gebruiken.

Binance is transparant in haar werkwijze en onderneemt actie om mazen in de beveiliging te verhelpen. Het is één van de veiligste crypto exchanges die er zijn.

Het aanbod bij Binance

Zoals eerder besproken in deze Binance review is Binance de grootste crypto exchange ter wereld. Dit heeft ook mede te maken met het feit dat het een extreem grote verscheidenheid aan cryptovaluta biedt om te verhandelen.

Binance heeft een groot aanbod van meer dan 600 cryptocurrencies die allemaal beschikbaar zijn om te verhandelen. Er worden ook regelmatig nieuwe cryptomunten toegevoegd aan de exchange.

Vanwege het grote aantal valutaparen op Binance, kunnen gebruikers ook kleinere en meer exotische cryptocurrencies verhandelen.

De Binance exchange heeft ook zijn eigen native token, genaamd de Binance Coin (BNB). Deze kun je gebruiken om korting te krijgen op de handelskosten die je betaalt bij het uitvoeren van een transactie.

Binance account aanmaken

Het openen van een Binance account is vrij eenvoudig en duurt slecht een paar minuten. Onderop zijn de stappen beschreven om gemakkelijk een account aan te maken zodat je direct aan de slag kunt.

 • Stap 1: Ga naar de website van Binance om de aanmeldprocedure te starten. Vul hier de gevraagde gegevens in zoals je e-mail en zelfgekozen wachtwoord.
 • Stap 2: Nu moet je een beveiligingsverificatie voltooien waarbij er een code naar je e-mail of telefoon wordt verstuurd.
 • Stap 3: Nadat je bent geregistreerd, kan je inloggen. Als je je account beter wilt beveiligen kan je tweefactorauthenticatie (2FA) inschakelen.
 • Stap 4: Je hebt nu het meest simpele account van Binance. Om alle functies te kunnen gebruiken moet je een identiteitsverificatieproces doorlopen.
 • Stap 5: Vervolgens kun je fondsen storten op je Binance account.

Hoe werkt Binance?

Als je eenmaal een Binance account hebt aangemaakt en fondsen hebt gestort, kan je beginnen met het verhandelen van crypto.

Hieronder leggen we ter verduidelijking uit hoe je crypto kunt kopen, verkopen en traden.

Crypto kopen bij Binance

Als je bent ingelogd en je hebt geld staan op je Binance account, kun je beginnen met het kopen van crypto.

Klik allereerst linksboven in de hoek op “Trade” en daarna op “Binance Convert”. Selecteer de (crypto)valuta waarmee je wilt kopen (bijv Euro) en de cryptomunt die je wilt kopen (bijv Bitcoin). Vul het bedrag in dat je wilt kopen. Klik vervolgens op “convert” en je hebt succesvol crypto gekocht. Nu kan je de gekochte cryptomunt bewaren of verhandelen.

Het verkopen van cryptocurrency gaat op dezelfde manier, alleen wissel je nu dus de cryptomunt die je wilt verkopen om voor bijvoorbeeld euro.

Crypto traden bij Binance

Als je fiatgeld of een basis cryptomunt zoals Bitcoin of Ethereum hebt in je Binance account, kun je beginnen met traden bij Binance.

Hieronder wordt uitgelegd hoe je een trade kan plaatsen waarbij we Vechain kopen. Onderstaand proces kan je gebruiken voor elke cryptocurrency.

 • Stap 1: Beweeg je muis over “Trade” en klik vervolgens op “Spot”.
 • Stap 2: Nu zie je een grafiek met veel informatie en voor beginners kan dit wat lastig lijken. Maak je echter geen zorgen en volg de stappen gewoon verder.
 • Stap 3: Zoek rechtsboven naar de cryptomunt die je wilt kopen. In het geval van Vechain type je de afkorting VET.
 • Stap 4: Kies vervolgens ook de cryptomunt of valuta waarmee je de cryptomunt wilt gaan kopen. In dit geval kopen we Vechain (VET) met Bitcoin (BTC), VET/BTC. Je zou ook Vechain kunnen kopen met gewone euro’s. In dat geval kies je voor het valutapaar VET/EUR.
 • Stap 5: Zodra je het juiste valutapaar hebt gekozen, moet je naar beneden scrollen naar het handelsscherm. Je ziet nu de marktinformatie van jouw gekozen valutapaar.
 • Stap 6: Linksonder kun je op koop VET klikken. Het ordertype staat standaard op limiet en dit is aangeraden om te gebruiken. Als je direct wilt kopen kun je kiezen voor een market order.
 • Stap 7: Om de trade te voltooien, moet je het aantal cryptomunten dat je wilt kopen invullen. Je kunt het specifieke aantal munten invullen dat je wilt kopen of je kunt een percentage van je Binance saldo kiezen.
 • Stap 8: Klik als laatste op de groene knop “Buy VET” om de transactie te voltooien. Als je een market order hebt geselecteerd dan zou de order binnen enkele seconden voltooid moeten zijn.
 • Stap 9: Als je er zeker van wilt zijn dat de trade succesvol was, kun je teruggaan naar Wallet > Overzicht.

Binance kosten

Eén van de belangrijkste punten in deze Binance review zijn de kosten van de exchange.

Binance hanteert erg lage kosten van slechts 0,10% per transactie. Waar sommige exchanges soms meer dan 1% per transactie rekenen, ligt dat bij Binance een stuk lager. Binance is daarom ook één van de goedkoopste exchanges in de markt.

Het kan echter nóg goedkoper, als je de Binance Coin (BNB) gebruikt om voor transacties te betalen, krijg je een nog lagere fee van slechts 0,075%. Dat is veel lager dan het branchegemiddelde van ongeveer 0,25% per transactie.

Naarmate je met meer volume gaat handelen, gaan de kosten omlaag. In onderstaand overzicht zie je de volledige handelskosten per categorie.

Je ziet hierboven de verschillende categorieën en hoeveel je betaalt per categorie voor een maker fee en taker fee. De meeste gebruikers zitten in de bovenste categorie.

Rekenvoorbeeld voor een normale gebruiker:
Stel je gaat €1000,- Bitcoin kopen. Dan betaal je slechts €1 aan kosten, want €1000 x 0,10% = €1.

Dit houdt in dat je €999 aan Bitcoin ontvangt en je betaalt €1 aan Binance om de transactie mogelijk te maken. Hetzelfde principe is van toepassing bij het verkopen van je cryptovaluta.

Als je nog geen account hebt bij Binance kun je deze aanmaken via onderstaande knop.

Geld storten en opnemen bij Binance

Voorheen was het bij Binance mogelijk om gebruik te maken van populaire betaalmethoden zoals iDeal, Bancontact en bankoverschrijving.

Vanwege wet- en regelgeving is het momenteel niet meer mogelijk om euro’s te storten vanuit Nederland naar Binance.

Hieronder lees je hoe je toch geld kan storten en opnemen en waar je rekening mee moet houden.

Geld storten

Ondanks dat de meeste betaalmethoden niet meer beschikbaar zijn, is het toch mogelijk om geld te storten op Binance.

Dit kun je doen door eerst een cryptomunt naar je Binance account te sturen vanaf een andere exchange, zoals Bitvavo, en deze cryptomunt vervolgens in Binance in te wisselen voor euro’s.

Op de Bitvavo exchange kun je wel gewoon met iDeal geld op je account zetten. Het is dus handig om bij Bitvavo een account te openen. Stort wat geld op je Bitvavo account en koop daar een cryptomunt met lage transactiekosten, bijvoorbeeld XRP.

Stuur vervolgens XRP van je Bitvavo wallet naar je Binance wallet adres. Binnen enkele minuten zou XRP in je Binance account moeten staan.

Vervolgens kan je de gestuurde cryptomunt inwisselen voor euro’s in Binance.

Geld opnemen

Als je euro’s wilt opnemen van Binance, dan moet je wederom eerst een cryptomunt over de blockchain versturen naar een andere exchange, om jezelf daar uit te betalen.

Je verstuurt hierbij dus een cryptomunt van de Binance wallet naar bijvoorbeeld de Bitvavo wallet. Vervolgens verkoop je de gestuurde cryptomunt op Bitvavo en neem je vanuit daar geld op naar je bankrekening.

Verificaties en limieten

Vanwege wet- en regelgeving moet Binance voldoen aan verschillende verplichtingen en eisen.

Eén van deze eisen is dat Binance verplicht is om de identiteit van elke klant te verifiëren. Dit wordt ook wel het Know Your Customer (KYC) policy genoemd. Binance moet dus weten wie op haar platform actief is en moet dit verifiëren.

Zonder persoonlijke verificatie is het niet mogelijk om alle functies op Binance te gebruiken zoals fondsen storten en opnemen.

Als je meer dan $50.000 (cumulatief) wilt storten of opnemen binnen een tijdsduur van 24 uur, zal Binance je vragen voor extra verificatie. Je moet dan een bewijs van adres aantonen.

Nadat je een bewijs van adres hebt aangetoond, heb je een dagelijks opname/stort limiet van $2 miljoen.

Binance functionaliteiten

Binance biedt een grote verscheidenheid aan functionaliteiten binnen het platform en voegt voortdurend nieuwe toe. In dit deel van de Binance review kijken we naar enkele van de belangrijkste functionaliteiten.

Binance convert

Binance convert is een eenvoudige tool waarmee je met een paar klikken een cryptocurrency kunt omwisselen met een andere cryptocurrency.

Hiervoor is het dus niet nodig om orders te plaatsen op de handelsinterface. Bij het gebruiken van Binance convert betaal je tevens geen transactiekosten.

Spot trading

Eén van de belangrijkste functies op Binance is de spot trading functionaliteit. Met spot trading kan je cryptocurrencies kopen en verkopen tegen dynamische marktprijzen.

Gebruikers plaatsen koop- en verkooporders in het orderboek en orders worden automatisch gematcht. Het is mogelijk om honderden cryptovaluta over duizenden handelsparen te verhandelen.

Margin trading

Binance biedt margin trading aan, waarbij je kunt traden met geleend geld om grotere handelsposities te openen. Dit type handel wordt ook wel leveraged trading of hefboomhandel genoemd.

Margin trading kan leiden tot grotere winsten als je weet wat je doet. Echter, kan het ook behoorlijk riskant zijn waardoor het vooral geschikt is voor ervaren traders.

Derivatives trading

Binance ondersteunt een breed scala aan derivaten producten, waaronder perpetual en quarterly futures, opties en leveraged tokens.

Derivatenhandel gaat gepaard met hoog risico en hoge winst, en is vooral geschikt voor ervaren traders.

Staking

Bij Binance is het mogelijk om verschillende cryptocurrencies te staken. Door je cryptomunten te staken draag je bij aan het verbeteren van de blockchain van de desbetreffende cryptomunt. In ruil daarvoor krijg je een beloning in de vorm van dezelfde cryptocurrency als waarvoor je staking hebt geactiveerd.

De staking functie is eenvoudig te gebruiken en stelt je in staat om beloningen te verdienen die worden bijgeschreven in je Binance wallet.

NFT marktplaats

Binance heeft ook een NFT marktplaats en ondersteunt een grote verscheidenheid aan premium NFT’s.

Net als de meeste populaire NFT- marktplaatsen, kan je bij Binance NFT’s kopen, verkopen en erop bieden.

Klantenservice

De klantenservice van Binance is momenteel alleen te bereiken door een verzoek in te dienen via de chat.

Er is geen mogelijkheid om contact op te nemen met Binance via telefoon of e-mail. De klantenservice van Binance is minder goed als je het vergelijkt met andere exchanges.

Wel hebben ze een zeer uitgebreid hulpcentrum waar veel gestelde vragen worden beantwoord, en waar je ook kan zoeken naar specifieke onderwerpen.

Binance ervaringen

Binance gebruiken wij bij Edutrade nu al meerdere jaren en we hebben altijd positieve ervaringen gehad zonder problemen. De exchange ervaren wij als een krachtig platform met erg veel functionaliteiten.

Misschien heeft de exchange te veel opties aangezien de meesten bij lange na niet alle opties gebruiken.

Zoals we eerder in deze Binance review ook hadden besproken kan het hierdoor voorkomen dat het voor beginners overweldigend kan zijn. Dit is echter een kwestie van bekend raken met het platform en er even wat tijd in steken.

Binance is vooral erg goed geschikt voor actieve traders. Als trader heb je bij Binance alle functionaliteiten die je nodig zult hebben. Daarnaast is het ook zeker geschikt voor investeerders.

Al met al, is onze ervaring met Binance erg positief en is het zeker een aanrader om te gebruiken.

Voor- en nadelen van Binance

Nu de belangrijkste onderwerpen zijn behandeld in deze Binance review, hebben we hieronder de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen Binance

Nadelen Binance

Binance review: conclusie

In deze Binance review heb je alles gelezen wat je moet weten als je van plan bent om een account te gaan openen bij Binance.

De crypto exchange biedt erg veel functionaliteiten, rekent erg lage kosten, heeft een groot aanbod en biedt uitstekende hulpmiddelen die allemaal kunnen worden gebruikt om betere handelsbeslissingen te nemen.

Binance is de grootste en meest populaire crypto exchange ter wereld en het is zeker aangeraden om hier een account te openen.

Verbreed je kennis verder...

Leer alles wat je moet weten om te beginnen met jouw crypto journey.

Cursus Crypto Investeren

Een volledige cursus om succesvol te investeren in cryptocurrencies, ongeacht je kennis en ervaring.