Beste Crypto Wallets in 2024

Crypto wallets zijn essentieel voor het kopen, verkopen en verhandelen van cryptocurrencies. Als je cryptomunten hebt gekocht is het belangrijk om deze veilig op te slaan, dit kan met behulp van een crypto wallet.

Er zijn talloze crypto wallets op de markt in verschillende vormen en maten en met verschillen functionaliteiten. Het is erg belangrijk om de beste crypto wallet te kiezen die aan jouw behoeften voldoet.

In dit artikel lees je welke type crypto wallets er zijn, hoe ze werken en waar je op moet letten bij het uitkiezen. Daarnaast hebben we bij Edutrade de beste crypto wallets uitgekozen om tijd voor je te besparen met het uitkiezen.

Inhoudsopgave

Wat is een Crypto Wallet?

Een crypto wallet is een plaats waar jouw geheime digitale codes zijn opgeslagen, die nodig zijn om te communiceren met een blockchain. Deze digitale codes worden ook wel “public keys” en “private keys” genoemd.

Crypto wallets bieden een gebruiksvriendelijke interface om crypto saldo’s te beheren en ze ondersteunen ook cryptocurrency overdrachten via de blockchain.

Hoe Werken Crypto Wallets?

Het is belangrijk om te weten dat wanneer je cryptovaluta naar iemand anders zijn/haar crypto wallet verstuurt, je eigenlijk geen cryptomunten verstuurt.

Wat er eigenlijk gebeurt, is dat je het eigendom van je crypto’s aftekent op het wallet adres van degene naar wie je het verstuurt.

Dat wil zeggen dat de cryptovaluta op de blockchain niet meer bij jou adres hoort, maar bij degene aan wie je het hebt verstuurt.

Voor dit verzendingsproces zijn de twee digitale codes nodig: een public key en een private key.

Een crypto wallet kan worden beschouwd als een e-mail account. De public key kan worden gezien als het e-mail adres, die moet worden gedeeld met anderen om een e-mail te ontvangen. Echter, zou je nooit je wachtwoord delen met anderen om toegang te krijgen tot jouw e-mail account. De private key kan worden gezien als het wachtwoord, die met niemand anders gedeeld mag worden.

De term “crypto portemonnee” is eigenlijk een verkeerde benaming, aangezien crypto wallets niet echt cryptomunten opslaan op dezelfde manier als fysieke portemonnees contact geld opslaan. In plaats daarvan bevatten crypto wallets de keys tot jouw cryptomunten die daadwerkelijk opgeslagen zijn op openbare blockchain netwerken.

Verschillende Type Crypto Wallets

Er zijn twee hoofdtypen crypto wallets: hot wallets en cold wallets. Het belangrijkste verschil is dat hot wallets altijd verbonden zijn met het internet, terwijl cold wallets offline worden gehouden.

Hieronder lees je meer over de verschillende type crypto wallets en de bijbehorende voor- en nadelen.

Hot Wallets

Hot wallets zijn software applicaties waarvan de verbinding met het internet niet kan worden verbroken. Een hot wallet kan gebruikt worden vanaf een telefoon, desktop of browser.

Het grootste voordeel van hot wallets is dat ze makkelijk en gebruiksvriendelijk zijn. Public en private keys worden opgeslagen en gecodeerd op de app of website zelf. Tenzij ze beperkt zijn tot een specifiek apparaat, kan je ze dus overal openen met een online verbinding.

Als je van plan bent om dagelijks te handelen, dan is een hot wallet de beste crypto wallet die je kan kiezen.

Het gebruik van een hot wallet kan riskant zijn, omdat computernetwerken verborgen kwetsbaarheden bevatten die het doelwit kunnen zijn van hackers en cyberaanvallen. Dit is met name gevaarlijk voor wallets die gehost worden door crypto exchanges.

Voordelen

Nadelen

Cold Wallets

Cold wallets zijn volledig offline en de digitale sleutels zijn opgeslagen op een stuk hardware of een vel papier.

Hardware wallets hebben meestal de vorm van een USB-stick waarmee je crypto kunt verhandelen terwijl deze is aangesloten op een computer. Met paper wallets zijn de digitale sleutels toegankelijk via uitgeprinte QR-codes of gegraveerd op bijvoorbeeld een metale plaat.

Een cold wallet is veel veiliger dan een hot wallet en zo ontworpen dat het moeilijk te hacken is. Het is als wallet eigenaar wel belangrijk om nauwkeurig te werk te gaan en geen fouten te maken.

Als je je USB-stick of vel papier kwijtraakt, zonder back-up van je private key, heb je in feite de toegang tot je cryptovaluta verloren. Het herstellen van de toegang op een cold wallet is in de meeste gevallen onmogelijk. Bij bijvoorbeeld de hardware wallet Ledger Nano X zou dit nog wel kunnen met behulp van de “recovery phrase”.

Voordelen

Nadelen

Hot Wallets vs. Cold Wallets: Welke is beter?

Hot wallets en cold wallets hebben beide hun voor- en nadelen als opslagmethode. Maar welk type wallet je moet kiezen en welke het beste is hangt af van je doelen en behoeftes.

Onderop lees je welk type het meest geschikt is voor jouw situatie:

  • Als je van plan bent om actief te handelen: Hierbij is toegankelijkheid het belangrijkste, wat betekent dat een hot wallet een geschikte keuze is.
  • Als je van plan bent om crypto op de lange termijn te bewaren: In dit geval is veiligheid belangrijker dan toegankelijkheid en gemak, wat betekent dat een cold wallet een geschikte keuze is.

Crypto Wallets: Waar je op moet letten bij het uitkiezen

Bij het uitkiezen van de beste crypto wallet die aan jouw behoeften voldoet, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren.

Hieronder lees je de belangrijkste kenmerken en factoren om naar te kijken bij het uitkiezen van een crypto wallet:

  • Jouw doelen: Op de eerste plaats is het belangrijk om te bepalen wat je doel is. Ga je actief crypto handelen of crypto voor een langere tijd bewaren? Hot wallets zijn beter voor actieve traders en cold wallets zijn beter voor lange termijn investeerders. Echter, kan het voor actieve traders ook handig zijn om een cold wallet te hebben als een soort spaarrekening.
  • Ondersteunde cryptomunten: De crypto wallet die je kiest moet de cryptomunten ondersteunen die jij wilt bewaren of verhandelen. Hoe meer cryptomunten worden ondersteund hoe beter. Het is aangeraden om een crypto wallet te kiezen die ten minste een aantal populaire coins ondersteunt.
  • Functionaliteiten: Afhankelijk van jouw behoeften moet een crypto wallet bepaalde functionaliteiten hebben. Bijvoorbeeld het ondersteunen van lending, staking en bijvoorbeeld de compatibiliteit met NFT’s als dat is waar je naar opzoek bent.
  • Gebruiksvriendelijkheid: Een gebruiksvriendelijke wallet met een toegankelijke interface is altijd een pluspunt. Of je nou ervaren bent of een complete beginner, het is altijd goed om een toegankelijke wallet te hebben.

Het is ook belangrijk om enigszins rekening te houden met de kosten. Hot wallets zijn in de meeste gevallen gratis, terwijl cold wallets geld kosten. Echter, is het wel zo dat als je grote bedragen aan crypto wilt bewaren, het ten zeerste aangeraden is om te investeren in een cold wallet.

Beste Crypto Wallets

Om tijd voor je te besparen met het vinden van de beste crypto wallets, raden we vanuit Edutrade twee wallets aan om te gebruiken. Onderstaande crypto wallets zijn zorgvuldig uitgekozen en houden rekening met de belangrijkste factoren.

Om alle crypto gebruikers zo goed mogelijk te helpen hebben we twee wallets uitgekozen die beide verschillende doeleinden hebben. De ene wallet is geschikt voor lange termijn investeerders, en de andere is geschikt voor korte termijn traders.

Ledger Nano Xcrypto wallet ledger nano x

De Ledger Nano X hebben we gekozen als de beste crypto wallet voor lange termijn investeerders. Vanwege het grote aantal ondersteunde cryptomunten en de sterke beveiliging, is dit de beste wallet voor investeerders. Ledger wallets zijn daarnaast één van de meest bekende en populaire in de crypto wereld.

Deze hardware wallet lijkt op een USB-stick en maakt verbinding met jouw apparaat via USB of bluetooth. Hiermee zou je ook je wallet kunnen verbinden met je telefoon zonder dat je een computer nodig hebt.

Hoewel het gaat om een hardware apparaat, is er ook Ledger Live app waarmee je je crypto assets kan beheren. Zo heb je ook de mogelijkheid om meerdere nieuwe wallets voor verschillende cryptocurrencies toe te voegen.

Een oudere versie van de Ledger Nano X, is de “S” versie. Deze heeft iets minder functionaliteiten en is ook wat goedkoper in prijs. Echter is het aangeraden om te kiezen voor de Ledger Nano X die op Bol.com te koop is voor €139,-.

Voordelen

Nadelen

Binancecrypto exchange wallet binance

De exchange wallet Binance hebben we gekozen als de beste crypto wallet voor korte termijn traders. Binance is de grootste crypto exchange ter wereld en is erg populair.

Deze exchange heeft een enorm aanbod aan cryptomunten en heeft erg veel functionaliteiten. Bovendien heeft Binance zelfs een eigen blockchain netwerk waar duizenden tokens op worden gehost. Binance is één van de beste, al dan niet de beste crypto wallet voor degenen die opzoek zijn naar opslag en handelsdiensten.

Het is erg gemakkelijk om de web wallet van Binance te gebruiken en hier je cryptocurrencies op te slaan en te beheren. Binance houdt de private key vast en is verantwoordelijk voor het beschermen je fondsen.

Het is volledig gratis om bij Binance een account aan te maken en je zou meteen kunnen beginnen met het opslaan van cryptocurrencies.

Klik op onderstaande knop om onze Binance review te lezen voor meer informatie.

Voordelen

Nadelen

Tot Slot

In dit artikel heb je geleerd wat de beste crypto wallets zijn en nu kan je ook zelf goede wallets uitkiezen. Wat de beste crypto wallet is, hangt zoals eerder gezegd af van wat je doelen en behoeftes zijn.

Lange termijn investeerders zijn het beste af met de Ledger Nano X. Korte termijn traders zijn het beste af met de web wallet van de exchange Binance. Echter, is het voor traders ook aangeraden om de Ledger Nano X te gebruiken voor het aanhouden van lange termijn cryptocurrencies.

Over het algemeen gesproken is het verstandig om een combinatie van hot wallets en cold wallets te hebben om de juiste balans te vinden tussen gemak en veiligheid.

Verbreed je kennis verder...

Leer alles wat je moet weten om te beginnen met jouw crypto journey.

Cursus Crypto Investeren

Een volledige cursus om succesvol te investeren in cryptocurrencies, ongeacht je kennis en ervaring.