Beste Crypto Exchanges in 2024

Wat zijn nou de beste crypto exchanges? Als je aan de slag wilt gaan met cryptocurrency, is het essentieel om de beste crypto exchange uit te kiezen.

In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het uitkiezen van goede crypto exchanges en wat de beste crypto exchanges zijn. Daarnaast lees je welke exchange het meest geschikt is voor jouw situatie.

Inhoudsopgave

Wat is een Crypto Exchange?

Een crypto exchange is een online marktplaats waar gebruikers cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en verhandelen. Bij een crypto exchange kunnen cryptocurrencies (zoals Bitcoin en Ethereum) worden verhandeld met andere cryptocurrencies of met fiatgeld (zoals euro’s).

Om de beste crypto exchange voor jezelf uit te kiezen, is het eerst belangrijk om te weten welke type exchanges er zijn. Er zijn namelijk Centralized Exchanges (CEX) en Decentralized Exchanges (DEX).

Centralized Exchange

Een centralized exchange is het meest voorkomende en traditionele type exchange. Gecentraliseerde exchanges fungeren als een derde partij die toezicht houdt op de transacties die plaatsvinden tussen kopers en verkopers.

Deze type exchanges zijn eigendom van particuliere bedrijven en bieden investeerders een platform om cryptocurrencies te verhandelen.

Een CEX biedt vaak een groot aanbod aan crypto’s, het is gebruiksvriendelijk en snel, en vaak wordt fiatgeld ondersteund.

Het nadeel van een CEX is dat het kwetsbaarder is tegen hacks. Om dit risico te verminderen hebben gecentraliseerde exchanges de beveiliging de afgelopen tijd wel versterkt.

Binance is een voorbeeld van een centralized exchange.

Decentralized Exchange

Bij een gedecentraliseerde exchange is er geen derde partij die toezicht houdt en je fondsen beheert. Het is een marktplaats waarbij transacties direct van persoon tot persoon gaan.

Eigenlijk is het enige voordeel bij een DEX dat het moeilijk te hacken is. Daartegenover zijn er wel meerdere nadelen zoals een klein aanbod aan cryptocurrencies, laag handelsvolume en het is minder gebruiksvriendelijk.

Uniswap is een voorbeeld van een decentralized exchange.

Het wordt altijd afgeraden om cryptocurrencies te bewaren op een exchange. Dat is de reden dat de beveiliging van een exchange niet heel zwaar weegt in de keuze voor de beste crypto exchange. Daarbij hebben centralized exchanges tegenwoordig al hele goede beveiliging.

Het wordt altijd afgeraden om cryptocurrencies te bewaren op een exchange. Dat is de reden dat de beveiliging van een exchange niet heel zwaar weegt in de keuze voor de beste type crypto exchange. Daarbij hebben centralized exchanges tegenwoordig al hele goede beveiliging. Rekening houdend met alle voor- en nadelen van een CEX en een DEX, is het aangeraden om een centralized exchange (CEX) te gebruiken.

Crypto Exchanges: Waar je op moet letten bij het uitkiezen

Nu je weet welk type exchange is aangeraden, komen we bij het echte werk voor het uitkiezen van de beste crypto exchange.

Bij het uitkiezen van de beste crypto exchange die aan jouw behoeften voldoet, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren voordat je zomaar een account opent bij een exchange.

Hieronder lees je de belangrijkste kenmerken en factoren om naar te kijken:

  • Beschikbare cryptomunten: Als je verschillende cryptocurrencies wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om te kijken naar welke cryptomunten er beschikbaar zijn op een exchange. Sommige exchanges ondersteunen maar een paar cryptomunten, terwijl andere honderden cryptomunten ondersteunen.
  • Kosten: Het is belangrijk om te kijken wat de kosten zijn van een exchange voordat je een account opent. Vaak heb je te maken met transactiekosten en opnamekosten. Soms kunnen er ook andere kosten bij komen kijken. Het is belangrijk om de kosten relatief laag te houden.
  • Functionaliteiten: Voordat je een exchange gaat uitkiezen, is het belangrijk om voor jezelf te bepalen welke functionaliteiten je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld actief wilt traden is het van belang dat de exchange een handelsplatform aanbiedt specifiek geoptimaliseerd voor het traden. Daarnaast is het ook belangrijk om dan te kijken naar de beschikbare handelsparen.
  • Betaalmethodes: Niet alle crypto exchanges ondersteunen alle betaalmethodes. Het is belangrijk om te kijken of je kan werken met de beschikbare betaalmethodes van een exchange. De meeste exchanges ondersteunen bankoverschrijving of creditcard als betaalmethode.
  • Beveiliging: Crypto exchanges zijn helaas een doelwit voor hackers die cryptocurrencies willen stelen. Ondanks dat het aangeraden is om je lange termijn cryptocurrencies niet te bewaren op een exchange, is het toch belangrijk dat de exchange sterke beveiliging heeft.
  • Klantenservice: Het is altijd voordelig als een exchange goede klantenservice heeft. Bij het geval van problemen met je exchange account o.i.d. kan je dan goed geholpen worden.
  • Reputatie: Het is altijd verstandig om de reputatie van een exchange te onderzoeken. Kijk hiervoor naar beoordelingen en nieuwsberichten om meer inzicht te krijgen.

Een goede crypto exchange moet voldoen aan alle bovenstaande kenmerken. Het is verstandig om verschillende crypto exchanges met elkaar te vergelijken aan de hand van bovenstaande kenmerken. Afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften kies je dan de voor jou beste crypto exchange.

Beste Crypto Exchanges

Om tijd voor je te besparen met het vinden van de beste crypto exchanges, raden we vanuit Edutrade twee exchanges aan om te gebruiken. Onderstaande exchanges zijn zorgvuldig uitgekozen en houden rekening met de belangrijkste factoren.

BitvavoCrypto kopen bij Bitavo

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange met meer dan 175 beschikbare cryptomunten om te verhandelen. De Bitvavo exchange is erg eenvoudig en overzichtelijk te gebruiken.

Ze rekenen een vrij lage commissie van maximaal 0,25% per transactie. Er zijn meerdere functionaliteiten waardoor ook actieve traders terecht kunnen bij Bitvavo. Ondanks dat is de exchange niet de beste keuze om actief op te handelen, vanwege de kosten. Bitvavo is echter wel een hele goede optie voor het investeren.

Lees hier onze Bitvavo review voor meer informatie over deze exchange.

BinanceCrypto kopen bij Binance

Binance is de grootste crypto exchange ter wereld en is erg populair. Deze exchange heeft een enorm aanbod aan cryptomunten en heeft erg veel functionaliteiten binnen het platform.

Binance rekent erg lage kosten van maar 0,10% per transactie. Hierdoor is Binance één van de goedkoopste crypto exchanges op de markt. Met de lage kosten en vele functionaliteiten is Binance zeer geschikt voor actieve traders. Daarnaast is Binance ook zeker geschikt voor minder actieve investeerders.

Kortom, een exchange die alles aanbiedt en een erg goede reputatie heeft in de markt.

Lees hier onze Binance review voor meer informatie over deze exchange.

Welke Crypto Exchange Moet Ik Kiezen?

Bovenstaande crypto exchanges zijn geschikt om te gebruiken. De een heeft toch wat andere functies en mogelijkheden dan de ander. Hieronder lees je welke exchange het meest geschikt is voor jouw situatie.

  • Beginnend in crypto: Voor als je net begint met crypto is het aangeraden om te kiezen voor de exchange Bitvavo. Eenvoudigheid en overzichtelijkheid is waar Bitvavo om bekend staat. Dit gecombineerd met de lage kosten maakt Bitvavo de beste crypto exchange voor als je net begint met crypto.
  • Ervaren in crypto: Als je al het een en ander weet van crypto en een goede basiskennis hebt, is Binance aangeraden als exchange. Bij Binance heb je enorme mogelijkheden die handig kunnen zijn als je wat meer ervaring hebt. Voor als je actief crypto wilt traden is Binance ook het meest aangeraden.

Binance kan voor beginners soms ingewikkeld zijn. Echter is het altijd handig om ook een account te hebben bij Binance.

In het geval dat een bepaalde cryptomunt niet wordt aangeboden bij een exchange zoals Bitvavo, kan Binance een oplossing bieden. Daarnaast zul je door Binance te gebruiken gaandeweg meer leren over cryptocurrencies.

Het is dus handig om zowel bij Bitvavo als Binance een account aan te maken.

Tot Slot

Je weet nu wat de beste crypto exchanges zijn. Het is nu aan jou de taak om je behoeftes te overwegen en de exchange te kiezen die het beste bij jou past.

Als je eenmaal een exchange hebt uitgekozen is het belangrijk om te weten hoe je daadwerkelijk crypto kunt kopen. Dat gehele proces wordt in dit artikel uitgelegd aan de hand van een stappenplan.

Verbreed je kennis verder...

Leer alles wat je moet weten om te beginnen met jouw crypto journey.

Cursus Crypto Investeren

Een volledige cursus om succesvol te investeren in cryptocurrencies, ongeacht je kennis en ervaring.